Inteligentni načini kako pamtiti, voditelji: Anita Pavlek, Marija Vragović, Goran Šalika

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 17:40 - 18:25

Mjesto održavanja:
Srednja škola Zlatar, Braće Radića 10, 49250 Zlatar

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
1., 2., 3. i 4. razred srednje škole

Detalji

Pamćenje treba biti naš saveznik, a ne neprijatelj. Budući da smo primorani pamtiti veliki broj podataka, trebamo mu olakšati posao. Za sadržaje koje je teško učiniti smislenim ili povezati s već poznatim sadržajem, mogu se koristiti razne tehnike. Inteligencija je mentalna karakteristika koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagodbe na nove situacije, razumijevanja i korištenja apstraktnih pojmova i korištenja znanja za snalaženje u okolini. Na temelju ova dva svijeta učenici će naučiti nove tehnike zapamćivanja.

Biografija:

Marija Vragović psihologinja je s višegodišnjim iskustvom koja je zaposlena kao stručna suradnica u Srednjoj školi Zlatar. Edukator je programa Pomozi da HZJZ-a te je suradnica Društva psihologa Krapinsko-zagorske županije.

Anita Pavlek profesorica je biologije i kemije u Srednjoj školi Zlatar. Napredovala je u zvanje savjetnika 2022. godine. Predaje predmete Biologija, Kemija i Poznavanje robe. S učenicima i kolegama se često uključuje u projekte te održava predavanja i radionice s ciljem unapređivanja nastave.

Goran Šalika, već 20 godina radi u Srednjoj školi Zlatar, a 2023. godine napredovao je u zvanje izvrsni savjetnik. Nastavnik je prometne grupe predmeta u smjeru Tehničar za logistiku i špediciju. Redovito učestvuje u projektima i radionicama, kao i u organiziranju terenskih nastava za učenike.

Napomena:

Potrebna je prijava na radionicu preko poveznice

https://forms.gle/UVtustDYEoukCmr87