Marina Diković i Monika Terlević: Igrom do poticanja logičkog zaključivanja

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 9:30 - 10:30

Mjesto održavanja:
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Zagrebačka ulica 30, Pula

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Opća populacija

Detalji

Studentice prve godine Sveučilišnog prijediplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom jeziku pri Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u okviru kolegija Igre i djeca, interaktivno će kroz radionice predstaviti svoje osmišljene, izrađene i konstruirane igre koje potiču i razvijaju logičko mišljenje i zaključivanje, emocionalnu te socijalnu inteligenciju.

Biografija:

Marina Diković je izvanredna profesorica iz polja pedagogije na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Područje njezina znanstvenoga istraživanja su pedagoške kompetencije, kurikulum i odgoj i obrazovanje za ljudska prava te građanski odgoj i obrazovanje. Poučava na prijediplomskoj, diplomskoj i doktorskoj razini obrazovanja. Voditeljica je Centra za kompetencije u obrazovanju i Doktorskog studija Nove paradigme obrazovanja. Autorica je i suautorica više stručnih i znanstvenih knjiga i radova iz šireg područja pedagogije. 
Monika Terlević je asistentica iz polja pedagogije na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Magistra je ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te studentica Doktorskog studija Pedagogija i kultura suvremene škole pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Područja njezina znanstvenog interesa su inicijalno obrazovanje odgojitelja, dječja igra i obrazovne politike u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.