Đenifer Perhat, Kristina Lenić: Tragovi inteligencije

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 11:00 - 12:00

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Pula, Jurja Cvečića 7, Pula

Vrsta događanja:
izložba

Publika:
7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Detalji

Učenici prvih, trećih i četvrtih razreda Tehničke škole Pula istražit će svoj grad i u njemu pronaći djela iz različitih područja znanosti i umjetnosti koja je stvorio čovjek zahvaljujući svojoj inteligenciji. Učenici će svoju pozornost usmjeriti na istraživanje uradaka iz  svoje struke: elektrotehnike, strojarstva, mehatronike, geodezije i arhitekture. Odabrana će djela potkrijepiti fotografijom ili crtežom te odabir obrazložiti svojim viđenjem ljudske inteligencije koja se manifestira u  navedenom djelu. Nakon što učenici pošalju svoje radove na natječaj koji će biti objavljen na stranicama škole, mentorice  Đenifer Perhat i Kristina Lenić u suradnji s učenicima odabrat će najbolje radove. U tjednu održavanja Festivala znanosti mentorice će  zajedno s učenicima upriličiti izložbu radova  na kojoj će učenici u obliku predavanja predstaviti svoje radove.

Biografija:

Kristina Lenić rođena je 1974. rođena u Rijeci. 1997. diplomirala je  na Filozofskom fakultetu u Rijeci i stekla zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti. Od 1999. do 2002. radila je Osnovnoj školi Vladimira Gortana u Žminju. Od 2002. godine zaposlena je u Tehničkoj školi Pula kao nastavnica hrvatskoga jezika. 2007. godine sudjelovala je  na projektu Fonološki opisi govora obuhvaćenih Hrvatskim jezičnim atlasom u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Od 2018. godine volontira u  projektu „Pripovjedačica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice“. 2022. godine napredovala je u zvanje  nastavnika mentora. 
Đenifer Perhat rođena  je 1978. godine u Puli. Osnovnu školu pohađa u Svetvinčentu. Po završetku Tehničke škole Pula upisuje Filozofski fakultet u Rijeci, smjer matematika i fizika, te 2005. godine stječe zvanje profesora matematike i fizike.
2006. godine zaposlena je u Tehničkoj školi Pula na mjestu nastavnice fizike i u Osnovnoj školi Fažana na mjestu nastavnice matematike. Od 2007. zaposlena je u Tehničkoj školi Pula na radnom mjestu nastavnice matematike i fizike.  2015. godine  napredovala je u zvanje nastavnika mentora.