Matea Fegeš, Dunja Ćosić, Iva Pujić: Analiza vitamina koncentracije i motivacije

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 10:45 - 13:05

Mjesto održavanja:
Strukovna škola Pula, Zagrebačka 22, Pula

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole

Detalji

Askorbinska kiselina, odnosno popularni vitamin C djeluje kao antioksidans, te kao takav ima ključnu ulogu u jačanju imuniteta, ali dodatno čini i cijeli niz ostalih pozitivnih učinaka na ljudski organizam. U novijim znanstvenim radovima studije pokazuju kako uzimanje vitamina C kao dodatka prehrani može kod mlađih osoba poboljšati radnu koncentraciju i motivaciju. Pripremom otopina za njegovu analizu i volumetrijskom metodom određivanja u različitim namirnicama bavit će se nastavnice Dunja Ćosić, Iva Pujić i Mateja Fegeš s učenicima 4.b razrednog odjela smjera tehničar nutricionist.

Biografija:

Mateja Fegeš pohađala je Srednju medicinsku školu u Varaždinu koja ju je zainteresirala za svijet primijenjenih prirodnih znanosti. Povedena time, nakon srednjoškolskog obrazovanja upisuje u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet na kojem je i diplomirala i stekla titulu magistre inženjerstva prehrambene tehnologije. Više godina (2013. - 2024.) radi kao nastavnica prehrambene grupe predmeta u Strukovnoj školi Pula.
Dunja Ćosić je diplomirala na Odjelu za biologiju u Osijeku gdje je stekla titulu magistra edukacije biologije i kemije. Nastavnica je biologije, kemije i strukovnih predmeta u Strukovnoj školi Pula.
Iva Pujić je diplomirala na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku gdje je stekla titulu magistra inženjerka prehrambenog inženjerstva. Nastavnica je kemije i strukovnih predmeta za prehrambena zanimanja u Strukovnoj školi Pula.