Iva Pujić, Mateja Fegeš, Dunja Ćosić: Kako inteligentno pristupiti načinu prehrane?

Datum i vrijeme:
utorak 23.4.2024., 8:50 - 9:50

Mjesto održavanja:
Strukovna škola Pula, Zagrebačka 22, Pula

Vrsta događanja:
predavanje i radionica

Publika:
7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Detalji

Inteligentan pristup načinu prehrane pomoći će nam uvelike kod procjene stanja uhranjenosti. U tu svrhu, koriste se tjelesna masa i indeks tjelesne mase (BMI). Pomoću mase i indeksa tjelesne mase mogu se odrediti i smjernice za ukupni energetski balans makronutrijenata i mikronutrijenata. Dnevne energetske potrebe ovise o osnovnim fiziološkim potrebama, tjelesnoj aktivnosti te drugim čimbenicima, poput dobi, sastava tijela, spola, ali i o vanjskim utjecajima. Njihovim određivanjem i analizom bavit će se učenici 4.d razrednog odjela smjera Tehničar nutricionist.

Biografija:

Mateja Fegeš pohađala je Srednju medicinsku školu u Varaždinu koja ju je zainteresirala za svijet primijenjenih prirodnih znanosti. Povedena time, nakon srednjoškolskog obrazovanja upisuje u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet na kojem je i diplomirala i stekla titulu magistre inženjerstva prehrambene tehnologije. Više godina (2013. - 2024.) radi kao nastavnica prehrambene grupe predmeta u Strukovnoj školi Pula.
Dunja Ćosić je diplomirala na Odjelu za biologiju u Osijeku gdje je stekla titulu magistra edukacije biologije i kemije. Nastavnica je biologije, kemije i strukovnih predmeta u Strukovnoj školi Pula.
Iva Pujić je diplomirala na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku gdje je stekla titulu magistra inženjerka prehrambenog inženjerstva. Nastavnica je kemije i strukovnih predmeta za prehrambena zanimanja u Strukovnoj školi Pula.