Mateja Fegeš, Dunja Ćosić, Iva Pujić: Može li nas jedan kation izluditi?

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 22.4.2024., 12:25 - 13:25

Mjesto održavanja:
Strukovna škola Pula, Zagrebačka 22, Pula

Vrsta događanja:
predavanje i radionica

Publika:
7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Detalji

Prevelike koncentracije olovnog kationa u krvi, između ostalog povezuju se i s niskim kvocijentom inteligencije te povećanom impulzivnošću i agresivnošću. Najranjiviji organ je mozak u razvoju te na njega djeluje pogubno navedeni kation. Nakon početnog predavanja gdje će se detaljnije opisati zloglasni kation, njegovom analizom i određivanjem bavit će se učenici 2.b razrednog odjela smjera tehničar nutricionist.

Biografija:

Mateja Fegeš pohađala je Srednju medicinsku školu u Varaždinu koja ju je zainteresirala za svijet primijenjenih prirodnih znanosti. Povedena time, nakon srednjoškolskog obrazovanja upisuje u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet na kojem je i diplomirala i stekla titulu magistre inženjerstva prehrambene tehnologije. Više godina (2013. - 2024.) radi kao nastavnica prehrambene grupe predmeta u Strukovnoj školi Pula.
Dunja Ćosić je diplomirala na Odjelu za biologiju u Osijeku gdje je stekla titulu magistra edukacije biologije i kemije. Nastavnica je biologije, kemije i strukovnih predmeta u Strukovnoj školi Pula.
Iva Pujić je diplomirala na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku gdje je stekla titulu magistra inženjerka prehrambenog inženjerstva. Nastavnica je kemije i strukovnih predmeta za prehrambena zanimanja u Strukovnoj školi Pula.