Likovna radionica „Ittenov krug boja – primarne i sekundarne boje“, voditelj: Vedran Markulin

Datum i vrijeme:
utorak 9.4.2019., 8:00 - 20:00

Organizacija:
Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Viši razredi osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Predvorje dvorane CZKIO

Detalji:

Likovna radionica namijenjena je polaznicima od 7 – 15 godina. Radionica će se baviti upoznavanjem primarnih boja (crvena, plava i žuta) i sekundarnih boja (zelena, ljubičasta i narančasta) nastalih miješanjem primara. Polaznici će u tehnici tempere odabrati dvije primarne boje te će na već pripremljenom krugu/podlozi oslikati tonske vrijednosti od tamnije do najsvjetlije koje će po završetku zavrtjeti i time optički pomiješati u sekundarnu boju. Ovisno o dobi polaznika broj mogućnosti miješanja primara se može i uvećati. Rezultat radionice će biti spoznaja rada u likovnoj tehnici tempere kao i spoznaje postojanosti i mogućnosti miješanja boja.

Biografija:

Vedran Markulin (1984.) slikarski je dizajner, odgojitelj predškolske djece, magistar primarnoga obrazovanja i grafički dizajner – specijalist digitalnog izdavaštva.

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu od 2013. godine.

Područja su njegova interesa likovna umjetnost (slikarstvo, ilustracija, karikatura i grafički dizajn) te stvaralaštvo u odgoju i obrazovanju.

Izlagao je likovne radove na nekoliko samostalnih i više skupnih izložaba među kojima su i međunarodne, sudjelovao u likovnom i grafičkom opremanju knjiga, bio urednik kataloga, sudjelovao u postavu brojnih izložbi i organizaciji likovnih manifestacija.

Nekoliko je godina vodio kao vanjski suradnik likovne radionice CZKIO Susedgrad, a trenutačno radi kao Viši stručni suradnik za koordinaciju i promidžbu programa i v.d. voditelj Galerije „Idealni grad“.

NAPOMENA:
Kompletan program događanja tijekom Festivala znanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, te sažetke i životopise predavača, možete preuzeti ovdje:

Festival Znanosti Zagreb 2019