Miroslav Huzjak: Poticanje kreativnosti kod djece

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 17:00 - 0:00

Mjesto održavanja:
Dječji vrtić Medulin, Munida 3, Medulin

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
Opća populacija

Detalji

U sklopu festivala, u suradnji s Općinom Medulinom, organizirat će se predavanje otvorenoga tipa na temu Poticanje kreativnosti kod djece.

Biografija:

Miroslav Huzjak rođen je 1969. u Zagrebu. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu, odsjek grafičkih tehnika. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na nastavničkom odjelu, u grafičkoj klasi prof. Ivice Šiška. Radio je kao profesor likovne kulture na osnovnoj školi, a od 1996. radi na Učiteljskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Odsjeku za izobrazbu učitelja, kao predavač iz metodike likovne kulture. Sudjelovao je kao predavač i voditelj likovnih aktivnosti na 3. i 4. Ljetnoj školi djece i mladeži Roma u Zagrebu i autor je i voditelj dječje likovne radionice "Duga". Član je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU), Zadruge likovnih umjetnika Hrvatske (LIKUM) i Hrvatske udruge nastavnika likovnih umjetnosti (HUNLU). Objavljuje stripove i ilustracije, izlagao je na više samostalnih i grupnih izložaba. Organizator je triju izložbi dječjih radova.
Doktorirao je s temom "Utjecaj međupredmetnog povezivanja na uspješnost učenika pri učenju Likovne kulture" u Ljubljani, Slovenija. Autor je udžbenika iz likovne kulture "Učimo gledati 1-8" i "Moje boje 5-8" s CD-ima, priručnicima za nastavnike, mape reprodukcija "Učimo gledati 1-4" i likovne mape papira s didaktičkim materijalom.