Sretne boje čokolade, voditelji: Antun Jozinović i Veronika Barišić, suradnica: Daniela Paulik
Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 9:00 - 17:00
Mjesto održavanja:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Franje Kuhača 18, Osijek
Vrsta događanja:
radionica
Publika:
Predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola, studenti
Detalji
U sklopu ove radionice saznati ćete koje su to osnovne sirovine za proizvodnju čokolade, na koji način se dobivaju i kako izgleda proces proizvodnje čokolade. Također ćete imati priliku saznati što se krije iza boje različitih vrsta čokolada.
Biografija:
Voditelji:
doc. dr. sc. Antun Jozinović (Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, antun.jozinovic@ptfos.hr, 031 224 336)
Antun Jozinović rođen je 17. listopada 1987. u Zavidovićima, BiH. Opću gimnaziju završio 2006. u KŠC „Don Bosco“ Žepče (učenik generacije). Iste godine upisao je Prehrambneo–tehnološki fakultet Osijek, gdje je završio preddiplomski (2009.) i diplomski studij (prvi u generaciji, prosjek 5,00) (2011.). Od srpnja 2011. radi na PTF-u kao znanstveni novak na Katedri za tehnologiju ugljikohidrata. Poslijediplomski doktorski studij završio 15. svibnja 2015. Sudjeluje u izvođenju nastave na većem broju kolegija preddiplomskog (3) i diplomskog studija (5).
Veronika Barišić, mag. ing. techn. aliment. (Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, vbarisic@ptfos.hr, 031 224 402)
Veronika Barišić rođena je 02. ožujka 1994. godine u Đakovu. Nakon završene Srednje strukovne škole Braće Radića Đakovo 2012. godine, upisuje Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Preddiplomski studij Prehrambena tehnologija završila je 2015. godine, nakon čega upisuje diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Diplomirala je 2018. godine na Zavodu za prehrambene tehnologije i stekla akademski naziv magistra inženjerka prehrambenog inženjerstva. Nakon završetka studija zapošljava se kao asistent na projektu “Primjena kakaove ljuske u proizvodnji čokolade i srodnih proizvoda“, na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, u sklopu kojeg radi eksperimentalni dio doktorske disertacije na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Prehrambena tehnologija i nutricionizam.
Suradnica:
Daniela Paulik, tehnički suradnik (Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek (daniela.paulik@ptfos.hr, 031 224 386)