Boje mora, voditelji: Željko Popović i Vladimir Filipović, suradnice: Magdalena Šokčević i Katarina Mihaljević

Datum i vrijeme:
srijeda 10.4.2019., 10:00 - 10:45

Organizacija:
Gloria Maris, Fakultetska ul. 7, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Opća populacija

Lokacija (prostorija):
Izložbeni prostor Udruge Gloria Maris u Tvrđi, Svodovi bb, u blizini Vodenih vrata

Detalji:

Radionica će imati kratki uvodni dio o kromatskoj adaptaciji organizama u moru (alge) uz prezentaciju. Posjetitelji će potom pokušati otkriti čemu služe boje pojedinim morskim organizmima na primjercima iz bogate zbirke Udruge Gloria Maris. 

Biografija:

Voditelji:

Željko Popović, profesor visoke škole, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, popovic@foozos.hr, 091-5154942

Željko Popović je profesor visoke škole zaposlen na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku na prirodoslovnim predmetima. Biolog je, voli prirodu i rad sa studentima. www.foozos.unios.hr/~popovic

 

Vladimir Filipović, dipl. iur., Muzej školjaka i morskog svijeta, udrugagloriamaris@gmail.com , 091-9556973

Vladimir Filipović od djetinjstva i najranije mladosti bavi se ronjenjem, proučavanjem živog svijeta u vodi, te prikupljanjem vapnenastih kućica i ljuštura puževa, školjaka i ostalog morskog svijeta, te slatkovodnih i kopnenih primjeraka mekušaca. Zbirka danas sadrži preko milijun primjeraka. Od 2007. godine dio zbirke je izložen na stalnoj izložbi, koju je postavila Udruga Gloria Maris u suradnji s Gradom Osijekom. Od 2011. godine izložba je uvrštena u Registar muzeja RH (MDC) kao Stalna izložba vodenog svijeta. Vladimir Filipović radi kao voditelj obrazovnih programa u Udruzi Gloria Maris. www.gloria-maris.hr

 

Suradnice:

Magdalena Šokčević redovita je studentica 2. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog Učiteljskog studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Za suradništvo na radionici se prijavila jer je zanimaju prirodne znanosti, osobito ekologija mora i rad s djecom.

 

Katarina Mihaljević redovita je studentica 2. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog Učiteljskog studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Želi sudjelovati u aktivnostima vezanim uz prirodoslovlje i ekološku održivost. Ovom radionicom želi pokazati učenicima da su biološki procesi u moru važni i zanimljivi. Zanima je rad u na konzerviranju i održavanju bioloških preparata i zbirki.