Filozofski u eteru (emisija o ljudima i događajima na Filozofskom fakultetu u Osijeku), tema: Književnost u bojama, autori: Jakov Sabljić i Amra Hodžić

Datum i vrijeme:
utorak 9.4.2019., 11:00 - 11:30
četvrtak 11.4.2019., 19:00 - 19:30

Mjesto održavanja:
Radio UNIOS, na 107,8 MHz

Vrsta događanja:
Radijska emisija

Publika:
Predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola, studenti, znanstvenici, opća populacija

Detalji

Književnost u bojama nova je epizoda emisije Filozofski u eteru u kojoj izv. prof. dr. sc. Jakov Sabljić i Amra Hodžić predstavljaju samo neka od književnih djela koja već u naslovu sadrže boje. Koja su to djela te koja se simbolika povezuje s obojanim naslovima saznat ćete u posebnome izdanju ove emisije povodom Festivala znanosti. U pregledu Književnosti u bojama voditeljima će pomoći i zanimljivi sugovornici – ugledni znanstvenici s Filozofskoga fakulteta Osijek. 

Biografija:

Autori:

Izv. prof. dr. sc. Jakov Sabljić, Filozofski fakultet Osijek, jsabljic@ffos.hr

Jakov Sabljić rođen je 1980. godine u Osijeku. Na Sveučilištu u Zagrebu 2010. godine stekao je akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti, znanstvenoga polja filologije, znanstvene grane teorija i povijest književnosti. Od 2004. godine Jakov Sabljić zaposlen je na Filozofskom fakultetu u Osijeku kao znanstveni novak – asistent na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost, potom od 2011. kao docent te od 2018. kao izvanredni profesor. Trenutačno izvodi kolegije iz područja metodike nastave. Jakov Sabljić autor je priručnika Iz metodičke teorije i prakse nastave književnosti, (2011) i znanstvene knjige Hrvatske i crnogorske književne teme, (2014). Znanstvene radove iz područja metodike,  komparativne književnosti i teorije književnosti sustavno objavljuje od 2006. godine u mnogobrojnim književnim časopisima i zbornicima s domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova.

Osobna web stranica: http://www.ffos.unios.hr/hrvatski/izv-prof-dr-sc-jakov-sabljic

 

Amra Hodžić, amrah97@gmail.com, 0953742440

Amra Hodžić studentica je 1. godine diplomskog studija Njemačkog jezika i književnosti i hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Osijek. Stalna je suradnica emisije Filozofski u eteru (emisije o ljudima i događajima na Filozofskom fakultetu u Osijeku). Amra Hodžić studentica je istraživačica u projektu „Tragovi njemačkog jezika, književnosti i kulture u Hrvatskoj – od početka do današnjice“ i sudjelovala je u jednogodišnjem međunarodnom projektu „Britanske/američke, njemačke i hrvatske filmske adaptacije književnosti" (2016–2017). Izlagala je na nekoliko međunarodnih studentskih konferencija i na znanstvenim simpozijima. Amra Hodžić bila je 2016.–2017. godine studentica savjetnica na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost.

Napomena:

Četvrtak 19:00-19:30 repriza