Sretne boje čokolade, voditelji: Antun Jozinović i Veronika Barišić, suradnica: Daniela Paulik

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 9:00 - 17:00

Mjesto održavanja:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Franje Kuhača 18, Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola, studenti

Detalji

U sklopu ove radionice saznati ćete koje su to osnovne sirovine za proizvodnju čokolade, na koji način se dobivaju i kako izgleda proces proizvodnje čokolade. Također ćete imati priliku saznati što se krije iza boje različitih vrsta čokolada.

Biografija:

Voditelji:

doc. dr. sc. Antun Jozinović (Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, antun.jozinovic@ptfos.hr, 031 224 336)

Antun Jozinović rođen je 17. listopada 1987. u Zavidovićima, BiH. Opću gimnaziju završio 2006. u KŠC „Don Bosco“ Žepče (učenik generacije). Iste godine upisao je Prehrambneo–tehnološki fakultet Osijek, gdje je završio preddiplomski (2009.) i diplomski studij (prvi u generaciji, prosjek 5,00) (2011.). Od srpnja 2011. radi na PTF-u kao znanstveni novak na Katedri za tehnologiju ugljikohidrata. Poslijediplomski doktorski studij završio 15. svibnja 2015. Sudjeluje u izvođenju nastave na većem broju kolegija preddiplomskog (3) i diplomskog studija (5).

 

Veronika Barišić, mag. ing. techn. aliment. (Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, vbarisic@ptfos.hr, 031 224 402)

Veronika Barišić rođena je 02. ožujka 1994. godine u Đakovu. Nakon završene Srednje strukovne škole Braće Radića Đakovo 2012. godine, upisuje Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Preddiplomski studij Prehrambena tehnologija završila je 2015. godine, nakon čega upisuje diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Diplomirala je 2018. godine na Zavodu za prehrambene tehnologije i stekla akademski naziv magistra inženjerka prehrambenog inženjerstva. Nakon završetka studija zapošljava se kao asistent na projektu “Primjena kakaove ljuske u proizvodnji čokolade i srodnih proizvoda“, na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, u sklopu kojeg radi eksperimentalni dio doktorske disertacije na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Prehrambena tehnologija i nutricionizam.

Suradnica:

Daniela Paulik, tehnički suradnik (Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek (daniela.paulik@ptfos.hr, 031 224 386)