Boja voća i povrća - poželjna i nepoželjna, voditeljica: Nela Nedić Tiban, suradnici: studenti, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 9:00 - 17:00

Organizator:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Franje Kuhača 20, Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola, studenti

Detalji:

Kako definiramo boju? Što je kolorimetrija? Od čega potječe boja voća i povrća? Zašto voće i povrće mijenja boju tijekom dozrijevanja, pripreme, procesiranja? Kada je promjena boje poželjna, a kada ne? Odgovore na ova i slična pitanja potražite na radionici „Boja voća i povrća - poželjna i nepoželjna“!

Biografija:

Voditeljica:

Nela Nedić Tiban (red.prof., Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, nela.nedic@ptfos.hr, 031 224 314)

Dr.sc. Nela Nedić Tiban rođena je 21. rujna 1970. godine u Brčkom (Bosna i Hercegovina). Diplomirala je 1997. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, gdje se iste godine i zaposlila. Magistrirala je 2001. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Doktorski rad obranila je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek 2005. godine. U zvanje redovitog profesora na Katedri za tehnologiju voća i povrća izabrana je 2017. godine. Sudjeluje u nastavi iz više kolegija na preddiplomskom i diplomskom studiju (Sirovine biljnog podrijetla, Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla II, Minimalno procesirana hrana, Tehnologija konzerviranja i prerade voća i povrća, Tehnologija jakih alkoholnih pića). Njezina znanstvena aktivnost je vezana uz sprječavanje enzimskih reakcija u proizvodima od voća i povrća, stabilnost boje hrane tijekom prerade i čuvanja; sprječavanje mikrobiološkog kvarenja hrane; poboljšanje reoloških, fizičkih i termofizičkih svojstava hrane.

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-...

Suradnici:

Studenti, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek