Čarolija boja (Slađana Bošković Bećir, Maja Sambrailo Ivanković)

Datum i vrijeme:
srijeda 10.4.2019., 9:00 - 11:30

Organizacija:
Gimnazija Dubrovnik, Ulica Frana Supila 3

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Detalji:

Kemija proučava tvari od kojih je sastavljen svemir, a biologija život u njemu. Kroz boje možemo saznati kakve promjene i svojstva imaju tvari i organizmi oko nas. Polaznici radionice Čarolija boja na praktičan će se i zanimljiv način uvjeriti koliko je znanost uzbudljiva i koliko nam prekrasnih tajni o svijetu oko nas boje otkrivaju. Pronaći će odgovore na pitanja: Zašto lišće mijenja svoju boju u jesen? Zašto se kupus boji limuna i sapuna? Zašto posebni papirići mijenjaju boju? Kako boje utječu na živi svijet? Polaznici će radionice u grupama, uz vodstvo mentora, izvoditi zanimljive pokuse.

Biografija:

Slađana Bošković Bećir rođena  je 16. veljače 1982. u Dubrovniku, gdje je završila Gimnaziju Dubrovnik, opći smjer. Diplomirala je na PMF-u Sveučilišta u Splitu, biološki i kemijski odsjek, smjer prof. kemije i biologije. Od 2009. godine zaposlena je u Gimnaziji Dubrovnik.

Maja Sambrailo Ivanković rođena je 13. listopada 1980. u Dubrovniku, gdje je završila Gimnaziju Dubrovnik, jezični smjer. Diplomirala je na PMF-u Sveučilišta u Splitu, biološki odsjek, smjer prof. biologije.

Napomena:

Molimo sudionike da zbog organizacijskih razloga potvrde svoj dolazak na sladana.boskovic@skole.hr