Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf
Mogućnosti primjene tehnologije 3D printanja u inteligentnoj proizvodnji hrane, Danijela Bursać Kovačević, Predrag Putnik
Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 14:00 - 14:45
Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18
Vrsta događanja:
Prezentacija
Publika:
5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole i srednja škola
Lokacija (prostorija):
Velika dvorana
Detalji
Tehnologija 3D printanja ima značajan potencijal u inteligentnoj proizvodnji hrane, unaprjeđujući različite aspekte proizvodnje, od prilagodljivosti i personalizacije do učinkovitije upotrebe resursa. Unatoč mnogim potencijalnim prednostima, važno je napomenuti da se 3D printanje hrane još uvijek intenzivno istražuje i razvija. Tehnologija se suočava s izazovima poput prilagodbe okusa i teksture te sigurnosti hrane. Inteligentna proizvodnja hrane s primjenom 3D printanja može rezultirati efikasnijom, prilagodljivijom i održivijom prehrambenom industrijom, pridonoseći inovacijama u proizvodnji hrane na globalnoj razini. Međutim, istraživanje u ovom području ima značajan potencijal za buduće inovacije u prehrambenoj industriji.
Biografija:
Izv. prof. dr. sc. Danijela Bursać Kovačević
http://www.pbf.unizg.hr/zavodi/zavod_za_prehrambeno_tehnolosko_inzenjerstvo/laboratorij_za_kemiju_i_tehnologiju_voca_i_povrca/danijela_bursac_kovacevic
Doc.dr.sc. Predrag Putnik
https://www.bib.irb.hr/profile/30889