Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Zavirite u bioraznolikost Rokovog perivoja – nevidljivo u vidljivome (u okviru 150. obljetnice Zoologijskog zavoda), Damir Sirovina, Martina Ivšić, Goran Kovačević, Davor Želježić i Zrinka Radovanović

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 14:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola i djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Rokov perivoj još nije prepoznat kao potencijalna točka bioraznolikosti u gradu Zagrebu, a takva područja su bliska stanovništvu grada. Posjetitelji će moći zaviriti u mikro-svijet Rokovog perivoja, određivati relativnu površinu obraštaja te razmatrati problematiku onečišćenja u urbanim sredinama. Dobrodošli!

Radionica je postprojektna aktivnost projekta Zaklade HAZU pod naslovom Biološka istraživanja Rokovog perivoja - BIOROK (voditelj projekta: prof. dr. sc. Goran Kovačević)

Biografija:

Damir Sirovina

Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu, a nakon toga Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, studij biologije, nastavnički smjer. Magistrirao je 2009. godine, a doktorirao 2011. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2002. do 2008. godine radio je u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga (bivši KGTŠ) u Zagrebu, a od 2008. godine kao predavač, a potom kao viši predavač radi na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

 

Martina Ivšić

 

Goran Kovačević

 

Davor Želježić

 

Zrinka Radovanović