Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Priče iz geološke baštine, Petra Šparica, Renata Brezinščak, Marina Višić Vranjković

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Malo je zemalja koje imaju takvu geološku i biološku raznolikost kao naša zemlja. Koje god mjesto posjetili ili odabrali za razgled ili odmor, uvijek je u blizini neka prirodna ljepota koja zadivljuje, bez obzira je li to dio nekog zaštićenog područja prirode (nacionalnog parka,

parka prirode i dr.), ili je to samo pejzaž. U svakom kutku naše domovine, od unutrašnjosti, preko obale pa sve do otoka, postoje prirodne zanimljivosti i fenomeni koji se u različitim godišnjim dobima doimaju različitima, što dodatno doprinosi posebnosti prirode naše zemlje. Želja nam je predstaviti prirodnu baštinu na ponešto drugačiji način, kroz muzejsku radionicu o geološkoj baštini. Na radionici ćemo, makar kroz maštu, proputovati Hrvatskom i saznati više o zanimljivim lokalitetima.

Biografija:

Petra Šparica, dipl.ing. geologije, zaposlena kao muzejska pedagoginja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Obavlja redovite poslove za organizirane grupe posjetitelja, aktivno sudjeluje u organizaciji i realizaciji muzejskih pedagoških programa kao što su stručne i kreativne radionice u muzeju i izvan njega. Samostalno je osmislila uspješne programe za djecu i mlade.

 

Dr. sc. Renata Brezinščak, dipl. ing. geologije, muzejska savjetnica za geologiju u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Radi na programima za posjetitelje muzeja te na programima predstavljanja muzeja, njegove djelatnosti, građe i izložbi. Surađuje s brojnim obrazovnim i kulturnim ustanovama na promicanju muzeja i geološke struke, kroz likovne i istraživačke radionice, predavanja, izložbe za djecu i mlade itd.

 

Marina Višić Vranjković, dipl. ing. geologije, zaposlena u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju na radnom mjestu dokumentarist. Osim na poslovima dokumentacije, obavljala poslove vezane za web i facebook stranicu muzeja. Sudjeluje u raznim pedagoškim aktivnostima.