Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Mala škola dizajna, Lucija Agić

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 10:00 - 12:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola i djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Mala škola dizajna je osmišljana kao radionica u kojoj sudionici mogu uz pomoć stvoriti vlastite modne i tekstilne kreacije. Upoznati će s osnovama kreiranja tekstila i odjeće. Uz šablone će moći primjetniji svoje likovne sposobnosti pri osmišljanju dezena ili uzorka koji žele primijeniti na pripremljenoj šabloni. Vještine koje polaznik treba imati su mogućnost boja bojicama i markerima ili ukoliko samostalno ne može bojiti šablonu, da odabere željene boje. Uz što će se sudionike upoznati primjenu teorije boja u dizajnu. Finalni rad sudionika će se prebaciti u digitalni format radi prikaza mogućnosti primjene teorije boja za postizanje više mogućnosti. Sudionike će se upoznati s mobilnim aplikacijama na kojima mogu dorađivati svoje radove i eksperimentirati s drugim digitalnim alatima.

Tijekom cijele radionice će se na projektoru prikazivati niz ilustracija i kreacija u svrhu poticanja razvoja dizajna i inspiracije. 

Biografija:

Lucija Agić rođena je 24.6.1997. u Slavonskom Brodu, gdje završava Srednju školu Matije Antuna Reljkovića, smjer veterinarski tehničar, tijekom čega sudjeluje u projekta ECOSWOT. Prve ilustracije objavljene su joj u listu učenika Srednje škole Matije Antuna Reljkovića Zrno, broj 17. Svoje obrazovanje nastavlja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je 2020. završila preddiplomski studij dizajna tekstila, te u 2022. je završila diplomski studiji kostimografije na istom fakultetu. Tijekom studiranja nastavlja sa sudjelovanjima na grupnim studentskim izložbama, revijama i projektima, te publikacije ilustracija u akademskom priručniku; Jazvić, P. (2021) Modna ilustracija. Zagreb, TTF. Dobitnica je tri rektorove nagrade. Također je dobitnica nagrade od AMCA TTF za najbolji studentski stručni rad „Problematika nagomilavanja odjeće ili kućanskog tekstila“ u akad. god. 2021./22.