Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Što je to inteligencija?, Tonka Rimac, Anja Antolić, Sandra Boršić, Tena Jerković, Mihaela Lovaković, Marija Meklav, Iva Miloš, Ana Starešinčić, Dora Šafar, Nina Tipurić, Sara Vajdić, udruga eStudent

Datum i vrijeme:
subota 27.4.2024., 14:00 - 17:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole i 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Naša pokazna radionica sastojat će se od tri dijela – u prvom dijelu će polaznici mikroskopirati razne organizme koji imaju živčani sustav bez mozga. Propitkivat ćemo što je to inteligencija, tko sve može biti inteligentan i treba li imati mozak kako bi bio inteligentan. U drugom dijelu radionice ćemo imati zagonetke, mozgalice i testove inteligencije kako bi raspravili što točno znači inteligencija kod nas ljudi. U trećem dijelu ćemo pomoću ChatGPT-a pokazati na koji način se pokušava reproducirati naša(ljudska) inteligencija.

Biografija:

udruga eStudent

Studentska udruga eSTUDENT - Tim Popularizacija znanosti

eSTUDENT je neprofitna udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata. Udrugu, projekte i radionice od početka vode studenti koji su motivirani i voljni mijenjati okruženje u kojem žive na bolje. Cilj eSTUDENTa je studentima pružiti dodatnu edukaciju kroz rad na projektima, kroz potporu te kroz podizanje kvalitete njihovog studiranja. Svake godine organiziramo više od 30 različitih projekata na kojima sudjeluju tisuće studenata iz cijele Hrvatske, ali i regije. U poduzećima i fakultetima našli smo partnere i prijatelje koji prepoznaju volonterski rad više od 200 naših članova svake godine.

Tim za popularizaciju znanosti kroz edukativno-zabavne radionice nastoji objasniti i približiti znanstvene teme djeci potičući ih na razmišljanje, istraživanje i vlastitu kreativnost. Radionicama obilazimo škole u Zagrebu i okolici te mnogobrojne znanstvene manifestacije na kojima dopiremo do velikog broja djece i nastojimo već kod onih najmanjih probuditi interes za znanošću.

Web stranica: www.estudent.hr/projekti/znanost-za-sve

Tonka Rimac

 

Anja Antolić

 

Sandra Boršić

 

Tena Jerković

 

Mihaela Lovaković

 

Marija Meklav

 

Iva Miloš

 

Ana Starešinčić

 

Dora Šafar

 

Nina Tipurić

 

Sara Vajdić