Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Programiramo robotića!, Mia Čarapina, Vesna Uglješić, Tehničko veleučilište u Zagrebu

Datum i vrijeme:
subota 27.4.2024., 13:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Na radionici djeca će imati priliku upoznati se s odabranim robotima za učenja kodiranja i poticanje algoritamskog razmišljanja bez upotrebe ekrana (mobitela i računala) kao što je Code & Go® Robot Mouse (https://www.learningresources.com/item-stem-robot-mouse). Ovakav pristup potiče razvoj vještina kritičkog i analitičkog razmišljanja i sekvencijalnog rješavanja problema kod djece predškolske i rane osnovnoškolske dobi.

Biografija:

Mia Čarapina, dipl. ing., v. pred

MIA ČARAPINA diplomirala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine nakon čega se zapošljava na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Nositelj je nekoliko kolegija iz područja računarstva i informatike na prijediplomskim studijima i diplomskom studiju. Trenutno završava doktorski studij na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja tehnologijom podržanog obrazovanja.

 

Vesna Uglješić, mag. art., v. pred.

Vesna Uglješić završila je Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 2006. godine je zaposlena na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Nositeljica je više kolegija u području dizajna vizualnih komunikacija i dizajna digitalnih proizvoda. Objavljuje znanstvene i stručne radove, sudjeluje u znanstvenim, stručnim i umjetničkim projektima. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva. Realizirala je niz samostalnih dizajnerskih projekata.