Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Svijet parazita Što se krije u izmetu životinja? Grizu me, gazda pomozi! Nika Konstantinović i Ana Šikić

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 9:00 - 15:00

Mjesto održavanja:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
Izložba i predavanja

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola i srednja škola

Lokacija (prostorija):
Zavod za parazitologiju i invazijske bolesti s klinikom

Detalji

Izložba „Svijet parazita“ edukativna je izložba gdje posjetitelji mogu razgledati preparate različitih vanjskih i unutarnjih parazita domaćih i divljih životinja te kućnih ljubimaca.

 

Na predavanju „Što se krije u izmetu životinja?“ polaznici će dobiti informacije o najčešćim parazitima životinja, s naglaskom na kućne ljubimce. Prikazat će se načini parazitološke dijagnostike i polaznicima približiti rad parazitološkog laboratorija.

 

Na predavanju „Grizu me, gazda pomozi!“ polaznici će učiti o najčešćim vanjskim parazitima te metodama zaštite životinja.

Biografija:

Nika Konstantinović, dr. med. vet. (Zagreb, 1991) diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine. Nakon završetka studija radila je kao terenski veterinar te veterinar male prakse u Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Na Zavodu za parazitologiju i invazijske bolesti s klinikom počinje raditi 2020.godine, u zvanju asistenta. Njezino znanstveno i stručno područje rada usmjereno je na područje parazitologije konja i malih preživača. Autorica je nekoliko stručnih radova objavljenih u domaćim časopisima i zbornicima radova. Do sada je održala nekoliko predavanja na temu parazitologije konja na domaćim znanstveno- stručnim skupovima. Radi i na edukaciji vlasnika konja putem organizacije predavanja te promociji važnosti parazitoloških pretraga.

 

 

Ana Šikić, dr. med. vet. (Đakovo, 1993.) diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Odmah nakon završetka radila je u privatnoj specijalističkoj veterinarskoj praksi Bojanić u Zagrebu. U zvanje stručnog suradnika na Zavodu za parazitologiju i invazijske bolesti s klinikom na Veterinarskom fakultetu izabrana je početkom 2023. godine. Upisala je poslijediplomski doktorski studij Veterinarske znanosti na istoimenome fakultetu. Autor je dvaju znanstveno istraživačka rada koja su prezentirana na domaćim kongresima za vrijeme trajanja studija.