Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Utjecaj Sunca na preživljavanje bakterija, Monika Puhalović i Petra Sekulić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 22.4.2024., 14:00 - 17:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
prezentacija i radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola i 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Sudionici će imati prilike mikroskopirati bakterije. Učenici OŠ Rugvica prezentirat će rezultate projekta Utjecaj sunca na preživljavanje bakterija.  Cilj projekta bio je izložiti bakterije različitim intenzitetima osvjetljenja te  analizirati rodove bakterija sa zaslona mobitela. Projekt pokazuje koje vrste bakterija se nalaze na zaslonu mobitela. Upoznat će širu javnost da je važna higijena ruku jer na zaslonu mobitela se mogu nalaziti i neke patogene bakterije koje mogu završiti u organizmu. Objasnit će koji ekološki uvjeti pogoduju razmnožavanju bakterija te na koje načine se analiziraju i identificiraju bakterije.

Biografija:

Monika Puhalović , profesorica kemije i biologije u OŠ Rugvica. U svome radu koristim inovativne metode poučavanja. U nastavi izvodim pokuse i nastojim učenicima približiti znanost. Također sam i GLOBE mentor .

 

Petra Sekulić, profesorica geografije i talijanskog jezika i književnosti. U OŠ Rugvica provodim GLOBE program i sa učenicima svakodnevno mjerim promjene u okolišu. Provodim različite projekte čiji je cilj popularizacija znanosti. U nastavi koristim inovativne metode poučavanja.