Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Zero Waste Escape room- Postani Zero Waste majstor u svojoj kuhinji, voditeljice: Brigita Jerić i Nina Cesarec

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Knjižnica Gajnice, Meksička 6

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Detalji

Igra je namijenjena uzrastu sedmih i osmih razreda osnovnih škola, a uključuje set pitanja i izazova iz područja ekološkog pristupa u kuhinji. Cilj je mlade osvijestiti da svakodnevnim ispravnim postupcima i odlukama prilikom pripremanja hrane u svojoj kuhinji, mogu pomoći zaštititi okoliš.

Radionica je osmišljena prema pravilima „Escape room „ igre uz korištenje pripremljenih pitanja i uputa putem mobilne aplikacije.

Ispravni odgovori omogućuju daljnje napredovanje u igri i prolazak do cilja. Igru je moguće igrati u timu po dva igrača.

Cilj je što prije riješiti sve izazove i izaći iz „kuhinje“

Biografija:

Voditeljice radionice su Brigita Jerić dipl.soc. radnica i Nina Cesarec prof.ped., koje su u svom stručnom radu u Centru za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj usmjerene na pronalaženje kreativnih i inovativnih metoda za rad s učenicima sa komunikacijskim teškoćama. Ova radionica proizišla je iz aktivnosti u okviru projekta „Zero Waste Power in HoReCa“. (https://www.zerowastepower.eu/)

Projekt se provodio u partnerstvu sa međunarodnim konzorcijem , te je tijekom dvogodišnjeg razdoblja kreirao alate za učenje o zero-waste temama za učenike ugostiteljske struke.

U provođenju igre biti će uključeni i učenici Centra Slave Raškaj, budući zajedničkim i uključivim pristupom, našu zajednicu činimo bogatijom, kvalitetnijom, sretnijom!

Jeste li spremni za igru?