Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Utjecaj korištenja mobilnih telefona na djecu i adolescente, Marina Grubić

Datum i vrijeme:
utorak 3.5.2022., 13:00 - 14:00

Organizator:
Knjižnica Gajnice, Meksička 6

Vrsta događanja:
predavanje

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Detalji:
U predavanju će se prikazati rezultati istraživanja o utjecaju korištenja mobilnih telefona na kognitivni, emocionalni i socijalni razvoj djece i adolescenata. Raspravit će se prednosti i nedostaci korištenja mobilnih telefona te sigurni i odgovorni načini njihovog korištenja.

Biografija:

Marina Grubić je klinička psihologinja koja je zaposlena u Klinici za pedijatriju, KBC Zagreb. Diplomirala je psihologiju kao jednopredmetni studij na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Na Medicinskom fakultetu u Sveučilišta u Zagrebu 1993. godine je stekla naslov magistra medicinskih znanosti, a 2010. godine naziv doktora znanosti iz područja biomedicine i zdravstva. Uže područje rada kojim se bavi je područje dječje kliničke i zdravstvene psihologije. Sudjeluje kao vanjski suradnik u nastavi Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu na dodiplomskom i diplomskom studiju i poslijediplomskom specijalističkom studiju iz kliničke psihologije. Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu sudjeluje u izvođenju diplomske i poslijediplomske nastave te je predavač na više poslijediplomskih tečajeva stalnog medicinskog usavršavanja.

Aktivno je sudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima te objavila više radova u znanstvenim časopisima. Autorica je poglavlja u više knjiga i udžbenika.