Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Kemijske čarolije, Kristina Mlinac Jerković i Vladimir Damjanović

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 10:00 - 11:00

Organizator:
Dječji vrtić Vjeverica, Šalata 13

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole

Detalji:
Na ovogodišnjoj kemijskoj radionici djeca će imati priliku probuditi uspavani kemijski vulkan i obojiti uspavanog duha u boci.

Biografija:

Doc. dr. sc. Kristina Mlinac Jerković rođena je u Bjelovaru, a osnovnu školu i Opću gimnaziju završila je u Garešnici. Studij molekularne biologije je završila na Biološkom odsjeku, a doktorirala je na Kemijskom odsjeku zagrebačkog PMF-a. Radi kao docentica na Zavodu za kemiju i biokemiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Znanošću se bavi na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga u području neurokemije i molekularne neurobiologije.

Doc. dr. sc. Vladimir Damjanović rođen je u Rijeci gdje je završio osnovnu školu i Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju (prirodoslovno–matematički smjer). Na Kemijskom odsjeku zagrebačkog PMF-a diplomirao je i doktorirao kemiju. Zaposlen je kao docent u Zavodu za kemiju i biokemiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Znanstvene interese ostvaruje u području kemije kompleksnih spojeva biološki značajnih metala s ligandima koji imaju potencijalnu farmakološku primjenu.