Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Rak dojke – smanji rizik & odaberi život, voditeljice: Maja Ortner Hadžiabdić, Lucija Ana Bićanić, Tajana Silovski, Miranda Sertić

Datum i vrijeme:

Organizator:
SNIMKE

Vrsta događanja:
SNIMKA - Prezentacija, kviz

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Detalji:

Radionica se sastoji od on-line prezentacije koju sudionici mogu sami pregledavati i kviza koji omogućuje sudionicima da kroz zadatke razvijaju vještine procjene i razumijevanja znanstvenih podataka. Obradit će se tema epidemiologije raka dojke te će se odgovoriti na važna pitanja, poput: koliko osoba u populaciji će tijekom života razviti rak dojke; koji čimbenici povećavaju rizik od raka i kako možemo smanjiti taj rizik; koliko smo napredovali u liječenju raka. Sudionici će imati priliku razvijati vještinu interpretacije grafičkih i numeričkih podataka i tako razvijati svoje znanstvene kompetencije.

https://www.youtube.com/watch?v=vzFvUy6gER0

Nakon odgledane prezentacije pozivamo vas da riješite kviz:

Escape room - spasite svijet i pronađite formulu protiv raka dojke

https://forms.gle/3BajBESimxtVvpyx6

Biografija:

Maja Ortner Hadžiabdić

Docentica je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica Centra za primijenjenu farmaciju na istoj ustanovi. Njen nastavni i znanstveni rad je u području kliničke farmacije i ljekarničke skrbi kroz koje želi poboljšati sigurnost i učinkovitost terapije lijekovima i unaprediti skrb bolesnika.

http://www.pharma.unizg.hr/hr/o-nama/djelatnici/maja-ortner-hadziabdic,562.html

Lucija Ana Bićanić

Stručna suradnica je na Farmaceutsko - biokemijskom fakultetu u Zagrebu, u Centru za primijenjenu farmaciju te sudjeluje u izvođenju nastave na predmetima Klinička farmacija s farmakoterapijom, Ljekarnička skrb i Konzultacijske vještine. Studij je završila diplomskim radom ''Utjecaj usluge upravljanja farmakoterapijom na kvalitetu života kardiovaskularnih bolesnika starije životne dobi'', te ima izričit interes za kliničku farmaciju i farmakoterapiju, kao i za podučavanje novih generacija studenata. Slobodno vrijeme provodi na bazenu kao trenerica sinkroniziranog plivanja.

Tajana Silovski

Specijalistica je interne medicine i subspecijalistica medicinske onkologije, zaposlena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, Odjel Onkologije, Odsjek za rak dojke. Njezini stručni i znanstveni interesi su: rak dojke, nasljedni rak, očuvanje plodnosti kod pacijenata s rakom i genomsko profiliranje tumora.

CROSBI Profile: http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=352073&lang=EN

Google Scholar Profile: https://scholar.google.com/citations?hl=en&user=M7nk9mMAAAAJ

Miranda Sertić

Izvanredna je profesorica na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te sudjeluje u nastavi na diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Njen znanstveni rad je razvoj novih analitičkih metoda za kontrolu kvalitete lijekova i dodataka prehrani te bioanalitičkih metoda za terapijsko praćenje lijekova. Voditeljica je HRZZ projekta Nova bioanalitička rješenja za personalizaciju terapije raka dojke.

http://www.pharma.unizg.hr/hr/o-nama/djelatnici/miranda-sertic,563.html