Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

U društvu pčela – kotač životnog ciklusa pčela medarica, voditelji: Katarina Ivanišin-Kardum, Kristina Kalanj, Nikola Kezić, Dubravka Sandev i Marija Crnčević

Datum i vrijeme:
subota 7.5.2022., 10:00 - 12:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Dvorište

Detalji:
Polaznici radionice izrađivat će kotač životnog ciklusa pčele medarice. Okretanjem kotača upoznat će se s četiri faze životnog ciklusa pčele: jaje, ličinka, kukuljica i odrasli stadij. Radionica će se održavati na otvorenom, u muzejskom vrtu s medonosnim biljem, pa će uz razne zanimljivosti o pčelama, polaznici radionice saznati i o medonosnom bilju.

Biografija:

Katarina Ivanišin Kardum je muzejski savjetnik pedagog, voditelj Pedagoškog odjela i Apisarija Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Autor je i suautor više muzejskih programa i publikacija s područja muzejske edukacije.

Nikola Kezić umirovljeni je profesor Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje je bio redoviti profesor u trajnom zvanju na katedri za pčelarstvo. Osim na znanstveno-istraživačkom polju, profesor Kezić istaknuo se na polju popularizacije znanosti. Posljednjih godina vodi inkluzivnu školu za pčelare u koju su uključene osobe s invaliditetom.

Dubravka Sandev diplomirala je i doktorirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje i danas radi kao stručni savjetnik u znanosti i visokom obrazovanju u Botaničkom vrtu PMF-a Sveučilišta u Zagrebu. Suautor je i voditelj brojnih edukacijskih i stručnih radionica za učenike i odrasle iz polja botanike.

Marija Crnčević doktorirala je u području prirodnih znanost na studiju Primijenjene znanosti o moru pri Sveučilištu u Splitu i Sveučilištu u Dubrovniku. Tijekom svog rada u području zaštite prirode i okoliša sudjeluje u brojnim muzejskim projektima i aktivnostima.