Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Fraktali, voditelj: Hrvoje Nuić

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 16:00 - 19:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
Velika dvorana

Detalji:
Svi vole fraktale. Fraktali su nikad prestajući uzorak koji se stalno ponavlja na svim razinama pogleda. Oni su s jedne strane kompleksni, a s druge strane veoma jednostavni. Istražite gdje se sve pojavljuju oko nas u prirodi. Apstraktni fraktali se mogu izgraditi izračunavanjem jednostavne formule nebrojeno mnogo puta. Proučite kako izgledaju Mandelbrotov skup, Kochova pahuljica, Trokut Sierpińskog i mnogi drugi, te saznajte zašto fraktali žive u čudnim dimenzijama.

Biografija:

Hrvoje Nuić je diplomirao računarsku znanost na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), 2018 godine, gdje je trenutno i zaposlen. Dobitnik je nagrade “Stanko Turk” za osobito vrijedan diplomski rad iz polja računarstva. Sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija vezanih uz programiranje i računalne grafike. Područje znanstvenog rada su mu proceduralni algoritmi u računalnoj grafici i njihova optimizacija. U slobodno vrijeme se bavi plesom i biciklizmom, a nije rijetkost vidjeti za njegovim stolom rastavljene svakojake uređaje.

https://www.fer.unizg.hr/hrvoje.nuic