Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Život u geološkoj prošlosti, voditeljice: Petra Šparica i Renata Brezinščak

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 11:00 - 13:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
Velika dvorana

Detalji:
Stvaranje Zemlje započelo je prije 4,6 milijarde godina. Prvo geološko razdoblje, pretkambrij trajalo je duge 4 milijarde godina. Pojava života na Zemlji dogodila se u arhaiku, prije 3,5 do 4 milijarde godina. Bili su to primitivni organizmi koji sličili modernim cijanobakterijama ili modrozelenim algama a sačuvani su u obliku vapnenačkih stijena – stromatolita. Ujedno su na to i najstariji sačuvani fosili. Putujući kroz vremensku povijest od arhaika do danas, na radionici ćemo uz pomoć replika i pravih fosila tragati za evolucijskim promjenama.

Biografija:
Petra Šparica, dipl.ing. geologije, zaposlena kao muzejska pedagoginja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Voditeljica je Službe zajedničkih poslova. Obavlja redovite poslove za organizirane grupe posjetitelja, aktivno sudjeluje u organizaciji i realizaciji muzejskih pedagoških programa kao što su stručne i kreativne radionice u muzeju i izvan njega. Samostalno je osmislila uspješne programe za djecu i mlade. Renata Brezinščak, dipl. Ing. geologije, muzejska savjetnica za geologiju u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Radi na programima za posjetitelje muzeja te na programima predstavljanja muzeja, njegove djelatnosti, građe i izložbi. Surađuje s brojnim obrazovnim i kulturnim ustanovama na promicanju muzeja i geološke struke, kroz likovne i istraživačke radionice, predavanja, izložbe za djecu i mlade itd.