Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Razvoj života na Zemlji, voditeljice: Iva Kolenković Močilac i Ana Maričić

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 10:30 - 12:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
Velika dvorana

Detalji:
Igra u kojoj se kartice, fosili i modeli stavljaju na odgovarajuća mjesta na Zemljinoj vremenskoj liniji, pri čemu kartice, osim ilustracije biljke/životinje sadrže osnovne informacije o vrsti ili rodu. Kroz igru će sudionici upoznati zanimljiva stvorenja i naučiti o razvoju života na Zemlji.

Biografija:

Iva je geologinja zaposlena kao docentica na Zavodu za geologiju i geološko inženjerstvo Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta. Bavi se istraživanjima dubokog podzemlja u geoenergetske svrhe, što uključuje istraživanja iz domene geologije nafte te geotermalne energije, kao i istraživanja vezana za procjenu potencijala za geološko skladištenje ugljikovog dioksida te podzemno skladištenje energije. Uključena je u brojne aktivnosti popularizacije geologije, najviše kroz EIT projekt ENGIE kojemu je cilj poticanje djevojčica i djevojaka na studiranje geoznanosti i srodnih inženjerskih disciplina.

Ana je geologinja zaposlena kao izvanredna profesorica na Zavodu za mineralogiju, petrologiju i mineralne sirovine Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta. Bavi se stijenama i kamenom kao građevnim materijalom. Određuje svojstava stijena i kamena te prati što se s kamenom događa tijekom vremena kada je ugrađen u nekoj konstrukciji te izložen vanjskim utjecajima (kiši, suncu, soli). Zajedno je s Ivom uključena u brojne aktivnosti popularizacije geologije, najviše kroz EIT projekt ENGIE kojemu je cilj poticanje djevojčica i djevojaka na studiranje geoznanosti i srodnih inženjerskih disciplina.