Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Otpad: od kolijevke pa do groba, Aleksandra Anić Vučinić

Datum i vrijeme:
utorak 3.5.2022., 16:00 - 17:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Predavanje, izložba

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija:
Mala dvorana

Detalji:

Predavanje o radu Otpad: od kolijevke pa do groba u kojem je obrađena tematika proizvodnja otpade po starosnoj dobi čovjeka. Prikazati će se koje vrste otpada i u kojim količinama stvara čovjek u različitim životnim dobima. Uz predavanje, dodatno će biti predstavljena izložbena vitrina pomoću koje će se prikazati koje se vrste otpada generiraju u različitim životnim dobima.

Biografija:

Prof.dr.sc. Aleksandra Anić Vučinić, redovita profesorica na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predsjednica Hrvatske udruge za gospodarenje otpadom HUGO. Znanstvenica sa višegodišnjim iskustvom u području gospodarenja otpadom i autorica ukupno 67 znanstvenih radova (https://www.bib.irb.hr/pregled/profil/17481). Područje njezinog interesa je kružno gospodarstvo u gospodarenju otpadom, naročito u sustavu gospodarenja posebnim kategorijama otpada. Također je voditeljica, koordinatorica i izrađivačica studija utjecaja zahvata na okoliš, elaborata zaštite okoliša, elaborata gospodarenja otpadom i okolišnih dozvola.