Kalendar događanja možete preuzeti i u .pdf formatu:
> FZ_Zagreb_2022.pdf

Meteorološko motrenje - meteorološka postaja "Tehnički muzej", Ana Weissenberger

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 2.5.2022., 10:00 - 11:00
srijeda 4.5.2022., 10:00 - 11:00
petak 6.5.2022., 10:00 - 11:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
prezentacija

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
Dvorište

Detalji:

U dvorištu Tehničkog muzeja postavljena je klasična klimatološka postaja za mjerenje osnovnih meteoroloških elemenata i pojava potrebnih za upoznavanje vremena i klime. Postaja ostaje trajno u dvorištu Muzeja i nakon završetka Festivala znanosti. Opremljena je osnovnim klasičnim meteorološkim instrumentima za mjerenje temperature i vlažnosti zraka, kišomjerom te registrirnim instrumentima.

Upoznajte se s načinom dobivanja i mjerenja meteoroloških podataka o kojima svakodnevno čitate u novinama ili ih čujete na radiju ili televiziji. Bez tih podataka, prikupljenih širom Hrvatske i okolnog područja, nema ni poznavanja vremena i klime, niti vremenskih prognoza koje nam često olakšavaju planiranje i svakodnevne aktivnosti.

Biografija:
Ana Weissenberger, diplomirala Fiziku atmosfere i mora na PMF-u Zagrebu, zaposlena u Službi za obradu i kontrolu podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda. Uz posao kontrole meteoroloških podataka, bavi se popularizacijom meteorologije u organizaciji DHMZ-a i Festivala znanosti.