Život jedne lutke: Pinokio, voditeljica: Doc. dr. sc. Martina Dragija Ivanović

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 8:00 - 12:00

Organizacija:
Sveučilište u Zadru, Novi kampus, Zadar, Ulica dr. Franje Tuđmana 24i

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
studenti

Lokacija (prostorija):
učionica 119

Detalji:

Studenti Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, pod mentorstvom nastavnica doc. dr. sc. Martine Dragija Ivanović i doc. dr. sc. Drahomire Cupar i učiteljice razredne nastave, Nataše Petković provest će radionicu promocije i promicanja čitanja kod djece osnovnoškolske dobi. Čitat će se ulomci iz literarnog predloška Pinokio (autor: Carlo Collodi). Nakon čitanja učenici će izraditi lutke i likovne radove na temu pročitanog.

Biografija:

Martina Dragija Ivanović rođena je u Zagrebu. Diplomirala je Sociologiju i Bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirala je 2010. godine na Odjelu za informacijske znanosti na temu Vrednovanje usluga u narodnim knjižnicama. 2012. godine doktorirala na temu Vrednovanje utjecaja knjižnice na ruralnu otočnu zajednicu. 
Od 2005. zaposlena na Odjelu za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru gdje predaje kolegije na temu vrednovanja informacijskih ustanova, upravljanje informacijskim ustanovama te sociologije knjige i čitanja i promjenama koje se događaju s informacijskim ustanovama u informacijskom društvu. Bila je suradnica na projektima Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa Republike Hrvatske, “Čitateljske navike i informacijske potrebe građana Hrvatske” i “Vrednovanje knjižničnih službi i usluga: akademske i narodne knjižnica”. Dobitnica je nagrade Eva Verona koja se dodjeljuje mladim knjižničarima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke. Članica je programskog odbora međunarodne konferencije ECIL (European Conference on Information Literacy) i ISIC 2016 (Information seeking in context). Dugogodišnja je članica organizacijskog odbora LIDA: Libraries in the Digital Age” a od 2014. godine i kodirektorica. Aktivna je članica Hrvatskog knjižničarskog društva (Komisija za statistiku, Komisija za narodne knjižnice) i Hrvatskog čitateljskog društva.