Život i zdravlje Voditeljica: Suzana Rajković, profesorice: Iva Vulić, Maja Masar, Katarina Kolić, Lidija Batur Torić

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 8:00 - 12:00

Organizacija:
Područna škola Briševo (OŠ Smiljevac)- Trg Olivera Ćustića 1

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
osnovna škola

Lokacija (prostorija):
PŠB

Detalji:

Tema radionice je Život i zdravlje. Učenici će se kroz kratko predavanje upoznati s ljekovitim svojstvima pojedinih biljaka koje mogu naći u prirodi (pa i u okolici škole budući da je na selu). Nakon predavanja će izraditi plakate/herbarije na zadanu temu (zalijepiti sliku biljke ili živi primjerak, napisati koje je biljka te kakva svojstva na zdravlje ima ta biljka).

Biografija:

Suzana Rajković, stručni suradnik pedagog u OŠ Smiljevac. Tijekom rada u školi provodi različite radionice i predavanja, a odnose se ne samo na teme obrazovanja, nego i mentalnog zdravlja, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, organizaciju vremena i slično. Prvi puta se uključuje na sudjelovanje u Festivalu znanosti te nada da će joj otkriti neke nove ideje u radu i potaknuti na provođenje sličnih aktivnosti i u budućnosti. 
Josipa Zanki, profesor geografije i njemačkog jezika i književnosti. Zaposlena na mjestu učitelja geografije u OŠ Smiljevac. Od početka rada u školi uključena u provođenje različitih izvannastavnih aktivnosti koje promiču važnost znanosti i obrazovanja u životu. To prenosi i na učenike koji se rado uključuju u te aktivnosti. Sudjeluje u obilježavanju Festivala znanosti već nekoliko godina održavanjem različitih aktivnosti u Gradskoj knjižnici i matičnoj školi.