Tajni život biljaka, voditeljica: dr. sc. Branka Maričić, Sveučilište u Zadru

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 8:00 - 9:00

Organizacija:
OŠ Šimuna Kožičića Benje, Zadar, Asje Petričič 7

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
osnovna škola

Lokacija (prostorija):
OŠŠKB

Detalji:

Znanstvena  istraživanja svijeta biljaka i njihove povezanosti sa čovjekom dokazala su  mnoge zanimljive činjenice o  njihovoj sposobnost prilagođavanja čovjekovim željama, reakciji na muziku, ljekovitom djelovanju te sposobnost komunikacije sa ljudima. Mogu li biljke plesati, osjećati, vidjeti? Zaviriti u tajni život biljaka i otkriti mnoga iznenađenja!

Biografija:

Rođena je u Zadru 1970. godine. Diplomirala je agronomiju, smjer vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža, na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1995. Godine. Magistrirala je na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu  2010 godine.
Do 2014. godine radila na poslovima projektiranja, održavanja i izvedbe zelenih površina, uzgoju sadnog materijala, planiranja i organizacije posla u rasadniku i na gradilištu, ugovaranja i vođenja projekata. Od 2012. do sada je zaposlena na Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru. Izvodi dio nastave na preddiplomskom studiju Primijenjene ekologije u poljoprivredi kao i na diplomskom studiju Mediteranske poljoprivrede.
Upisana je u znanstveni registar u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta pod matičnim brojem 352466. U znanstveno-nastavnom i stručnom djelovanju interes ima na poljima botanike, ljekovitog bilja, povrćarstva, cvjećarstva.