Igrokaz ''Herzschmerz'', voditeljica: Dubravka Radman, prof. - Gimnazija Franje Petrića Zadar

Datum i vrijeme:
utorak 3.5.2022., 8:00 - 9:25

Organizacija:
Gimnazija Franje Petrića, Zadar, Obala kneza Trpimira 26

Vrsta događanja:
Igrokaz

Publika:
srednja škola

Lokacija (prostorija):
GFP

Detalji:

Učenici 1.D razreda Gimnazije Franje Petrića predstavljaju igrokaz ''Srcobolja - Herzschmerz'' u sklopu 19. Festivala znanosti koji se ove godine održava na temu ''Život''. Igrokaz su pripremili učenici: Filip Barać, Anja Bašić, Nika Ražov, Sara Režan i Roko Skočić uz podršku i pomoć mentorice Dubravke Radman. 
S obzirom da se ove godine se obilježavaju 55. godišnjica prve transplantacije srca i 40. godišnjica prve transplantacije umjetnog srca dok je početkom ove godine transplantirano je i prvo svinjsko srce u čovjeka, učenici su odlučili povezati temu života sa srcem, životom i ljubavi. 
Igrokaz govori o borbi s bolesti, spašavanju ljudskog života, zaštiti životinjskih prava, lokalnim običajima i međuljudskim odnosima te ljubavi i životu koji nadilaze sve. 
Sam igrokaz je osmišljen u 7 scena u kojima se izmjenjuje 5 glavnih likova: liječnica, pacijentica, farmer, prosvjednik/susjed, pripovjedač/znanstvenik. Igrokaz će biti izveden na njemačkom jeziku drugim učenicima naše škole. 

 

Biografija:

Zovem se Dubravka Radman, rođena 16.08.1985. godine i završila sam diplomski studij njemačkog i talijanskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Zadru 2010. godine. Već skoro 10 godina radim u Gimnaziji Franje Petrića Zadar na poslovima nastavnice njemačkog (zamjena) i talijanskog jezika. U studenome 2012. godine položila sam stručni ispit a u prosincu 2021. godine napredovala sam u zvanje profesora mentora. Sa svojim učenicima rado sudjelujem na različitim natjecanjima i smotrama, od njemačkog i talijanskog jezika, u području građanskog odgoja kao i u drugim projektima. 2019. godine sam sudjelovala u KA1 Erasmus+ projektu u Branu, Rumunjskoj. Od 2016. godine aktivno sudjelujem u aktivnostima Odjela za germanistiku u sklopu Festivala znanosti a ove godine bi moji učenici rado i sami sudjelovali na Festivalu sa svojim igrokazom. 2019. godine sam sudjelovala na edukaciji za ispravljače državne mature kao i na samom ispravljanju mature iz njemačkog jezika. Ove, 2022. godine honorarno radim u Algebri na obrazovanju odraslih osoba na području njemačko jezika.