SIMBIOZA UMJETNE INTELIGENCIJE I MEDICINE, Jasminka Bikić,prof. Dubravko Žuvić,prof.

Datum i vrijeme:

Mjesto održavanja:
Gimnazija Vukovar, Šamac 2, Vukovar

Vrsta događanja:
poster

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Detalji

Umjetna inteligencija predstavlja revoluciju u zdravstvu.
Istražili smo kako AI mijenja način na koji se dijagnosticiraju i liječe bolesti. Kroz primjere primjene AI u medicini, od analize medicinskih slika do personalizirane medicine, otkrivamo kako ova tehnologija omogućava precizniju dijagnostiku, brže identificiranje patologija te pronalaženje najboljih terapijskih opcija za svakog pacijenta.
Robotička kirurgija također doživljava procvat, jer kirurzi koriste robotske sustave kako bi izveli složene zahvate s većom preciznošću i manjom invazivnošću, što rezultira bržim oporavkom pacijenata i smanjenjem komplikacija.
Umjetna inteligencija predstavlja neizostavan alat za budućnost medicine, omogućuva napredak u dijagnostici, liječenju i prevenciji bolesti. Kroz daljnji razvoj tehnologije i pažljivo vođenu implementaciju, očekuje se da će AI nastaviti transformirati zdravstvenu skrb i poboljšavati živote velikog broja ljudi diljem svijeta.

Biografija:

Jasminka Bikić
(Profesor Biologije i Kemije, jasminka.bikic@skole.hr 098-902-6697).
Jasminka Bikić diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Osijeku i stekla
zvanje profesora Biologije i Kemije. Od 1998.g.radi na mjestu nastavnika Biologije u
Gimnaziji Vukovar. 2016.g.promovirana je u zvanje profesor mentor, a 2021. u zvanje profesor savjetnik. Redovito se stručno usavršava i sudjeluje u projektima na školskoj, državnoj i međunarodnoj razini. Svake godine, u školi, u suradnji s lokalnom zajednicom, sudjeluje u organizaciji predavanja i radionica povodom znanstvene manifestacije - Tjedan mozga.

Dubravko Žuvić, prof Povijesti i Geografije,dubravkozuvic@yahoo.com, tel:0912543435,
Dubravko Žuvić, po zanimanju je profesor Povijesti i Geografije. Radi u Gimnaziji Vukovar na mjestu profesora Povijesti.. 2016 godina napredovao je u zvanje profesora mentora, a 2021. u zvanje profesora savjetnika. Sudjeluje u brojnim projektima na razini škole, poput projekata : e -škola, projektu „Ponos Domovine“, projekt „Šafran“ kao i drugim projektima u suradnji s lokalnom zajednicom. Dugi niz godina je i ocjenjivač državne mature


Kratice lokacija:

GV - Gimnazija Vukovar, Šamac 2, Vukovar
VEVU - Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, Županijska ulica 50, Vukovar
MVK - Muzej vučedolske kulture, Trojstvo ul., Vukovar
GMV - Gradski muzej Vukovar