Dokazivanje ugljikohidrata u prirodnim namirnicama, voditeljica: Helena Habčić Novšak
Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 10:00 - 11:00
Mjesto održavanja:
Gimnazija Velika Gorica, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica
Vrsta događanja:
radionica
Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola
Lokacija (prostorija):
zgrada srednjih škola, prostor ispred zgrade škola, hodnik i učionice, Velika Gorica
Detalji
Ugljikohidrati su najrasprostranjenija skupina biomolekula i čine većinu organske tvari na Zemlji. Osim što služe kao gorivo u organizmima te ključna komponenta prehrane služe i kao skladište energije u gotovo svim biljkama i životinjama. Stoga će učenici kroz pokuse dokazati ugljikohidrate u prirodnim namirnicama poput voća i meda, a složene ugljikohidrate poput škroba dokazati i hidrolizirati na produkte. Učenici će kroz radionicu ponoviti važnu ulogu i prisutnost ugljikohidrata u prirodi i praktičnim radom razvijati vještinu i sposobnosti izvođenja eksperimenta.
Biografija:
Zovem se Helena Habčić Novšak i završila sam Prirodoslovno-matematički fakultet, Biološki odsjek u Zagrebu. Radim U Gimnaziji Velika Gorica kao nastavnik kemije. U radu aktivno sudjelujem u ispravljanju ispita državne mature iz kemije te u raznim projektima koje provodi Gimnazija Velika Gorica.
Članica sam Županijskog povjerenstva za natjecanja iz kemije.
Redovito se stručno usavršavam te brinem o metodičkoj kreativnosti nastavnih satova, sve s ciljem postizanja boljih i trajnijih znanja kod učenika i nastavnika.