Mjerenje GUK-a i nove tehnologije u liječenju šećerne bolesti, voditelj: Tin Ivanković

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 10:00 - 11:00

Organizacija:
Gimnazija Velika Gorica, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola

Lokacija (prostorija):
zgrada srednjih škola, prostor ispred zgrade škola, hodnik i učionice, Velika Gorica

Detalji:

Šećerna bolest treći je vodeći uzrok smrti u RH u kojoj ima više od 300 000 registriranih bolesnika, te je sve veći udio mladih koji obolijevaju od šećerne bolesti. Kroz ineteraktivne sadržaje na štandu pokušat ćemo osvijestiti važnost zdravog stila života u prevenciji šećerne bolesti. 

Učenici će biti u mogućnosti mjeriti razinu šećera u krvi. Bit će prikazane najnovije tehnologije dostupne u RH za mjerenje i kontrolu šećera u krvi. Učenici će kroz različite vrste sadržaja razviti sposobnosti prepoznavanja simptoma šećerne bolesti, uočiti povezanost stila života s nastankom šećerne bolesti, razlikovati dijabetes tip 1 i tip 2, uvidjeti koliki je udio troškova liječenja dijabetesa u RH u odnosu na ukupan trošak zdravstva i važnost odgovornosti za svoje zdravlje. 

Biografija:

Zovem se Tin Ivanković i završio sam Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu i profesor sam biologije i kemije.

Radim U Gimnaziji Velika Gorica kao nastavnik kemije. U periodu od 1994. do 1997. radio sam u Športskoj gimnaziji kao nastavnik kemije te sam 1996. i 1997. bio mentor studentima kemije s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. U periodu od 1997 do 2014. radio sam u kompaniji Johnson & Johnson kao prodajni predstavnik, voditelj prodaje za Hrvatsku, voditelj posla za jugoistočnu Europu i član uprave za srednju i istočnu Europu.

Na nastavničko radno mjesto vratio sam se 2014. godine. 

Član sam Hrvatskog kemijskog društva, Američke udruge učitelja kemije i Američkog kemijskog društva te se redovito stručno usavršavam.