Žene u hrvatskoj znanosti, voditeljice: Dubravka Cundeković i Iva Rožić

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 10:00 - 11:00

Organizacija:
Gimnazija Velika Gorica, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica

Vrsta događanja:
radionica, prezentacija

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola

Lokacija (prostorija):
zgrada srednjih škola, prostor ispred zgrade škola, hodnik i učionice, Velika Gorica

Detalji:

Učenici pripremaju postere i izlaganja na prethodno zadanu temu znanstvenica u Hrvatskoj. Snimaju video prezentaciju kratkih govora na zadanu temu, opisuju rad navedenih znanstvenica: biofizičarke Ive Tolić, astrofizičarke Vernese Smolčić, profesorice Jasenke Gudelj, koja proučava arhitektonske baštine Jadrana, i Lee Skorin-Kapov s FER-a. Kroz aktivnost pripreme plakata i snimanja video prezentacija učenici će istražiti značaj navedenih znanstvenica na različitim poljima znanosti u Hrvatskoj, od utjecaja multimedije na život do napretka na području biologije i očuvanja baštine Jadrana. Učenici će u ovom procesu također unaprijediti svoje prezentacijske i govorne vještine na materinjem i stranom jeziku. 

Biografija:

Dubravka Cundeković

Rođena je u Zagrebu gdje se i školovala, završila je Filozofski fakultet 1984. godine, smjer Kroatistika, i stekla  zvanje nastavnice hrvatskoga jezika i književnosti. Na mjestu nastavnice Hrvatskoga jezika zadnjih 35 godina radila je najprije u osnovnim i srednjim školama u Velikoj Gorici, a od 1991. godine u Gimnaziji Velika Gorica u kojoj vodi izvannastavne aktivnosti – Dramsku grupu i Dodatnu nastavu. 

 

Iva Rožić

Rođena je u Rijeci gdje se i školovala. Po završetku obrazovanja u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji upisuje Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, smjerove anglistika i povijest umjetnosti, gdje je 2011. godine diplomirala i stekla zvanje magistre edukacije engleskog jezika i književnosti i magistre povijesti umjetnosti. Na mjestu nastavnice engleskoga jezika do sada je radila u osnovnoj školi Dubrava, Srednjoj školi Dugo Selo i Gimnaziji Velika Gorica, gdje trenutno vodi i izvannastavnu aktivnost English Club. Aktivno sudjeluje u europskim eTwinning projektima.