Dokazivanje ugljikohidrata u prirodnim namirnicama, voditeljica: Helena Habčić Novšak

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 10:00 - 11:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Velika Gorica, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola

Lokacija (prostorija):
zgrada srednjih škola, prostor ispred zgrade škola, hodnik i učionice, Velika Gorica

Detalji

Ugljikohidrati su najrasprostranjenija skupina biomolekula i čine većinu organske tvari na Zemlji. Osim što služe kao gorivo u organizmima te ključna komponenta prehrane služe i kao skladište energije u gotovo svim biljkama i životinjama. Stoga će učenici kroz pokuse dokazati ugljikohidrate u prirodnim namirnicama poput voća i meda, a složene ugljikohidrate poput škroba dokazati i hidrolizirati na produkte.  Učenici će kroz radionicu  ponoviti važnu ulogu i prisutnost ugljikohidrata u prirodi i praktičnim radom razvijati vještinu i sposobnosti izvođenja eksperimenta.  

Biografija:

Zovem se Helena Habčić Novšak i završila sam Prirodoslovno-matematički fakultet, Biološki odsjek u Zagrebu. Radim U Gimnaziji Velika Gorica kao nastavnik kemije. U radu aktivno sudjelujem u ispravljanju ispita  državne mature iz kemije te u raznim projektima koje provodi Gimnazija Velika Gorica.                           

Članica sam Županijskog povjerenstva za natjecanja iz kemije.

Redovito se stručno usavršavam te  brinem o metodičkoj kreativnosti nastavnih satova, sve s ciljem postizanja boljih i trajnijih znanja kod učenika i nastavnika.