Kristina Lenić, Đenifer Perhat: Život znamenitih matematičara – jednadžba bez rješenja

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Pula, Jurja Cvečića 7, Pula

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
TŠP

Detalji:

Riješili su  matematičke  zavrzlame, dali nam odgovore na brojna pitanja, postali nobelovci… Oni su znameniti matematičari. Je li i njihov život bio jednadžba s dvije nepoznanice, istražili su učenici prvih, drugih i trećih razreda srednje škole kroz zanimljivu interakciju matematike i književnosti.

Biografija:

Kristina Lenić rođena je 1974. rođena u Rijeci. 1997. diplomirala je  na Filozofskom fakultetu u Rijeci i stekla zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti. Od 1999. do 2002. radila je u Osnovnoj školi Vladimira Gortana u Žminju. Od 2002. godine zaposlena je u Tehničkoj školi Pula kao nastavnica Hrvatskoga jezika. 2007. godine sudjelovala je  na projektu Fonološki opisi govora obuhvaćenih Hrvatskim jezičnim atlasom u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Od 2018. godine volontira u  projektu „Pripovjedačica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice.“

Đenifer Perhat rođena  je 1978. godine u Puli. Osnovnu školu pohađa u Svetvinčentu. Po završetku Tehničke škole, upisuje Filozofski fakultet u Rijeci, smjer Matematika i fizika, te 2005. godine stječe zvanje profesora matematike i fizike. 2006. godine zaposlena je u Tehničkoj školi Pula na mjestu nastavnice fizike i u Osnovnoj školi Fažana na mjestu nastavnice matematike. Od 2007. zaposlena je u Tehničkoj školi Pula na radnom mjestu nastavnice matematike i fizike.