ŽIVOT JE POKRET, Nathalie Aničić-Viviora, Nataša Periškić, Ingrid Mak Propadalo

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 2.5.2022., 13:00 - 14:00

Organizator:
OŠ Vladimira Nazora Čepin, Kalnička 17, 31431 Čepin

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija:
Hol škole

Detalji:

Život čini puno toga. Čine ga i učenje, mišljenje i zaključivanje.

Mozak je organ za učenje. Ali i oči, uši, ruke i noge isto su tako organi za učenje. Oni dovode osjete iz vanjskog svijeta u mozak.

Nekad je život većine ljudi bio povezan s pokretom, a danas zahvaljujući brzom razvoju tehnologije, smo postali sve više statični.

Naši pokreti dovode do rasta mozga. Motoričkim  vježbama možemo utjecati na vještine učenja (čitanje i pisanje, logičko zaključivanje) te na poboljšanje koncentracije, ravnoteže i koordinacije.

Lakše  učimo, a i život je ljepši kada u njemu ima i smijeha i zabave. Igra i pokret nam daju i to.

Stoga, pokrenimo se i razgibajmo tijelo i mozak.

Biografija:

Nathalie Aničić-Viviora

nathalie.anicic-viviora@skole.hr

Učiteljica matematike u OŠ Vladimir Nazor u Čepinu od 1995. godine.

U radu koristi razne web-alate i druge mogućnosti/tehnike koje pomažu učenicima razvijati koncentraciju i razmišljanje.

 

Nataša Periškić

natasa.periskic@skole.hr

Profesorica engleskog jezika i književnosti i njemačkog jezika i književnosti. Radi kao učiteljica engleskog jezika u OŠ Vladimir Nazor u Čepinu od 2002. godine.

Niz godina je radila na Pučkom otvorenom učilištu kao učiteljica engleskog jezika s polaznicima različitih dobnih skupina.

U radu primjenjuje suvremene oblike rada, koristi IKT tehnologiju.

Ingrid Mak Propadalo, školska knjižničarka

Rođena 16.05.1987. godine u Osijeku.  Nakon završene osnovne i srednje škole, diplomirala na Filozofskom fakultetu u Osijeku, na Odsjeku za informacijske znanosti. Upisala pedagošku izobrazbu, kako bi mogla raditi u školskoj knjižnici. Nakon položenog stručnog ispita, u rujnu 2015. godine počinje raditi u OŠ Vladimir Nazor, Čepin kao školska knjižničarka. Od svoje 13. godine bavi se sportskim plesom. Plesno iskustvo stekla je kroz plesne kampove, seminare, nastupe, natjecanja, putovanja. U plesu se realizirala i kao trener. U OŠ Vladimir Nazor, Čepin nailazi na poticajnu i suradljivu atmosferu, te osniva izvannastavnu aktivnost Školske navijačice. Tako je u školi uz svoj primaran posao kao školska knjižničarka, mogla nastaviti njegovati i svoju ljubav prema plesu.

Ingridpro87@gmail.com