Začini života, voditelji: Jasminka Nikolić i Ivan Cikatić

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 14:00 - 16:00

Organizator:
Osnovna škola Montovjerna, Ul. dr. Vladka Mačeka 11

Vrsta događanja:
Radionica, prezentacija, predavanje

Publika:
5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole

Lokacija:
OŠM

Detalji:

Što su začini i odakle dolaze? Zašto su u prošlosti imali gospodarsku i političku ulogu kao što je danas ima nafta? Upoznat ćemo se sa raznim začinima i njihovom upotrebom u svakodnevnom životu.

Biografija:

Jasminka Nikolić profesorica je geografije u osnovnoj školi više od 25 godina. Ispunja je dječja radoznalost i želja za otkrivanjem, dječja nestrpljivost uz koju predanim radom od tih malih ljudi gradimo svjesne i samokritične pojedince koji će naš svijet učiniti boljim. Uz redovnu nastavu već godinama vodi i astronomsku grupu, najprije u OŠ Lapad, a danas u OŠ Montovjerna. Osobito je raduju uspjesi učenika iza kojih stoji naporan rad.

 

Ivan Cikatić rođen je u Dubrovniku 1977. godine gdje je završio Srednju medicinsku školu. Diplomirao je na PMF-u u Zagrebu na Biološkom odsjeku. Od 2008. godine nastavnik je Prirode i društva i Biologije u osnovnoj i srednjoj školi. Sudjelovao je sa svojim učenicima u brojnim školskim natjecanjima, projektima, radionicama i edukacijama. U slobodno vrijeme piše poeziju, svira gitaru i sklada. Organizira javna stručna predavanja na temu zdrave prehrane i očuvanja okoliša.


Kratice lokacija:

PMD - Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Androvićeva 1
GD - Gimnazija Dubrovnik, Ulica Frana Supila 3
OŠM - Osnovna škola Montovjerna, Ul. dr. Vladka Mačeka 11
CB - Centar brodomodelarstva, Ulica Nikole Tesle 10
SUD - Sveučilište u Dubrovniku, Ćira Carića 4
CZMD - Centar za mlade Dubrovnik, Obala Ivana Pavla II 44 (iza autobusnog kolodvora na 1. katu)
JURL - Javna ustanova Rezervat Lokrum