Život je more, voditeljice: Dubravka Tullio i Jasmina Runje

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 10:30 - 11:30

Mjesto održavanja:
Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Androvićeva 1

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
3,4,5 razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
PMD

Detalji

Život je more - more je život, složit će se svi koji uz more i od mora žive. More je vječna inspiracija umjetnicima, piscima, prirodoslovcima, djeci i odraslima. Uz mirise mora i mirise soli naučit ćemo tko su Držićeve Nereide i koje morske životinje su bile inspiracija umjetnicima za stvaranje velikih umjetničkih djela.

Biografija:

Dubravka Tullio rođena je 1985. godine u Dubrovniku. Zvanje diplomirane akademske slikarice stekla je 2008. godine u klasi profesorice Nine Ivančić na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Od 2015. godine zaposlena je u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik na radnom mjestu muzejske pedagoginje. Autorica je i koautorica brojnih izložbi, publikacija i pedagoških programa Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. Bavi se slikarstvom i ilustracijom.

 

Jasmina Runje rođena je 1983.godine u Splitu. Diplomirala je na širokobriješkoj Akademiji Likovnih Umjetnosti u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka , te je stekla naziv Akademski slikar i profesor Likovne kulture. Poslijediplomski studij „Ars Sacra“ završava 2008.godine pod stručnim vodstvom mentora prof. Ante Kajinića , te je stekla naziv Magistra slikarstva „Ars Sacra“. Zaposlena je u Domu Marina Držića u Dubrovniku na radnom mjestu muzejske pedagoginje.

 


Kratice lokacija:

PMD - Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Androvićeva 1
GD - Gimnazija Dubrovnik, Ulica Frana Supila 3
OŠM - Osnovna škola Montovjerna, Ul. dr. Vladka Mačeka 11
CB - Centar brodomodelarstva, Ulica Nikole Tesle 10
SUD - Sveučilište u Dubrovniku, Ćira Carića 4
CZMD - Centar za mlade Dubrovnik, Obala Ivana Pavla II 44 (iza autobusnog kolodvora na 1. katu)
JURL - Javna ustanova Rezervat Lokrum