Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Znanje, kreativnost i umjetnost u epruveti,
voditelji: Jasna Jablan, Suzana Inić, Marijana Zovko Končić i Lejsa Jakupović

Datum i vrijeme:
utorak 11.5.2021., 10:00 - 11:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji:

Kako i zašto nastaju i nestaju boje u kemijskim pokusima? Kako napuhati balon s kemikalijama? Kako napisati poruku nevidljivom tintom? Zašto plamen može biti u raznim bojama? Istražimo zajedno svijet kemije i upoznajmo još neka kemijska iznenađenja!

Biografija:

Jasna Jablan

Jasna Jablan je docentica na Zavodu za analitičku kemiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu. Na Farmaceutsko biokemijskom fakultetu sudjeluje u nastavi na diplomskom  studiju Farmacije i Medicinske biokemija gdje predaje kolegije Analitička kemija 2 i Odabrane metode instrumentalne analize i sudjeluje u svim drugim oblicima nastave na Zavodu za analitičku kemiju.

Godine 2014. doktorirala na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, smjer Farmaceutske znanosti. Članica je Hrvatskog farmaceutskog društva i Hrvatske ljekarničke komore.

https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/216195?autor=216195

 

Suzana Inić

Suzana Inić je docentica na Zavodu za analitičku kemiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu. Na Farmaceutsko biokemijskom fakultetu sudjeluje u nastavi na diplomskom  studiju Farmacije i Medicinske biokemija gdje predaje kolegije Analitička kemija 1 i Povijest farmacije i sudjeluje u svim drugim oblicima nastave na Zavodu za analitičku kemiju.

Članica je Hrvatskog farmaceutskog društva i Odjela za prirodoslovlje i matematiku Matice hrvatske. 

https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/201975?autor=201975

 

Marijana Zovko Končić

Marijana Zovko Končić je redovita profesorica na Zavodu za farmakognoziju Farmaceutsko biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Objavila je preko 60 znanstvenih radova, 4 poglavlja u knjizi te sudjelovala na brojnim međunarodnim i domaćim konferencijama s preko 80 izlaganja. Na Farmaceutsko biokemijskom fakultetu sudjeluje u nastavi na diplomskom i poslijediplomskim specijalističkim studijima gdje predaje kolegije Farmakognozija 2, Fitofarmacija, Phytotherapy, Biljne sastavnice dermatoloških i kozmetičkih proizvoda, Dodaci prehrani za sportaše,  Biotehnološki lijekovi biljnog podrijetla i Prirodni produkti u dermatofarmaciji. Predavala je na brojnim domaćim i stranim institucijama uključujući sveučilišta u Grazu (Austrija), Bialystoku (Poljska), Ateni (Grčka) i Santa Catarina (Brazil). Voditeljica je istraživačkog projekta Ekstrakcija bioaktivnih biljnih sastavnica pomoću zelenih otapala – korak prema zelenim kozmeceuticima.

https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/241426?autor=241426

 

Lejsa Jakupović

Rođena 4. 7. 1990. u Bosanskoj Gradišci. Osnovnu i srednju školu završila z Zagrebu. Diplomirala na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u lipnju 2014. godine na Zavodu za farmaceutsku botaniku. Nakon završenog fakulteta, prvo radno iskustvo u ljekarništvu započela je kao stažist u Zdravstvenoj ustanovi Farmacia u Zagrebu. Nakon staža, zaposlena je u ZU Farmacia u Slavonskom Brodu.

Osim rada u ljekarništvu, Lejsa Jakupović je pokazivala dodatni interes za stručna usavršavanja i aktivnost unutar Farmaceutskog društva u Sekciji za onkološko ljekarništvo pod vodstvom prof. dr. sc. Pavlice. Aktivnost unutar sekcije dovodi je do novog radnog mjesta bolničkog ljekarnika u KBC Sestre milosrdnice i suradnje s kolegama magistrima M. Skelinom i E. Javorom s kojima je aktivno pomagala i radila na znanstvenim radovima.

Nakon kratkog iskustva u bolničkom ljekarništvu, ponovno se zapošljava u ZU Ljekarne Slavonski Brod gdje nastavlja sa radom u javnom ljekarništvu.

Nakon petogodišnjeg iskustva u ljekarništvu, Lejsa Jakupović izabrana je na radno mjesto asistenta u sklopu projekta na Zavodu za farmakognoziju, gdje se u studenom 2020. zapošljava na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu.