Planiranjem do ostvarenja, voditeljice: Maja Balić Motušić, Petra Mitrović, Dijana Ivčić

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 20:00 - 21:00

Organizacija:
Srednjoškolski đački dom, Zadar, Obala kneza Branimira 10/A

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
srednja škola

Lokacija (prostorija):
SĐDZ

Detalji:

Radionica je namijenjena učenicima završnih razreda srednje škole. Cilj radionice je vježbanje aktivnog slušanja, usvajanje vještina planiranja i unapređivanje vlastitih ciljeva i prioriteta. Također, kroz rad u paru učenici će se bolje upoznati.
U uvodnom dijelu učenici će međusobno u paru razgovarati o vlastitom životu, interesima, o onome oko čega su se najviše trudili, što ih je najviše usrećilo i sl.
Voditeljice će objasniti učenicima važnost planiranja, postavljanja ciljeva i njihovog realiziranja kao potrebne životne vještine. Zatim će učenici (i dalje u paru) postaviti cilj i razraditi plan. Učenicima će biti dodijeljene radne liste pomoću kojih će razraditi cilj odnosno planirati njegovo ostvarenje. Na kraju aktivnosti, učenici će predstaviti svoje planove i korake koji vode do njihovog ostvarenja. Nakon središnje aktivnosti, učenici i voditeljice će diskutirati na temu planiranja i ostvarivanja ciljeva.

Biografija:

Voditeljice aktivnosti su profesorice Maja Balić Motušić, Dijana Ivčić i Petra Mitrović koje rade kao odgajateljice u Srednjoškolskom đačkom dom Zadar  nekoliko godina te provode edukativne i kreativne radionice u svrhu motivacije, samoaktualizacije i podizanju samopouzdanja učenika kao i razvijanju ostalih socioemocionalnih vještina. Voditeljice redovito surađuju s ostalim institucijama grada Zadra (Volonterski centar Zadar, Kneževa Palača, Narodni muzej grada Zadra, itd.) i sudjeluju u različitim projektima.