Snježana Svitlić-Budisavljević, Monika Buršić: I ti možeš spasiti život

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 8:00 - 9:00

Organizacija:
Medicinska škola Pula, Ul. Rižanske skupštine 2, Pula

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):

Detalji:

Učenici će na lutki za KPR  demonstrirati postupak  kardio-pulmonalne reanimacije kod  unesrećene osobe nakon čega bi zainteresirani  posjetitelji mogli isto ponoviti i uvježbavati postupak reanimacije.
Druga demonstracija hitnog postupka bio bi Heimlichov zahvat i  postupak prilikom gušenja osobe. Zainteresirani posjetitelji mogli bi ponoviti  i uvježbavati zahvat na lutki predviđenoj za taj postupak.
Treća demonstracija bila bi postavljanje  osobe u nesvjesnom stanju u bočni položaj. Zainteresirani posjetitelji mogli bi ponoviti  i uvježbavati postupak na učeniku i time dobiti osjećaj realnosti samog zahvata.

Biografija:

Monika Buršić, nastavnica strukovnih predmeta u Medicinskoj školi Pula. U sustavu obrazovanja, uz redovan rad, s učenicima sudjeluje u  raznim radionicama, projektima i izvannastavnim aktivnostima.

Snježana Svitlić-Budisavljević, nastavnica izvrsna savjetnica. U Medicinskoj  školi radi  dugi niz godina kao  nastavnica  strukovnih predmeta te predaje zdravstvenu njegu bolesnika medicinskim sestrama/ tehničarima opće njege.  U svom radu, zajedno  s učenicima, rado sudjeluje u raznim projektima i volonterskim manifestacijama.