Kako misliš „Bez vode nema života“?, Mirjana Lesić, Anita Belančić, Adriana Vukelja

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 2.5.2022., 13:30 - 14:00

Organizacija:
Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić, Josipa bana Jelacica 1, Ogulin

Vrsta događanja:
Prezentacija

Publika:
viši razredi osnovne škole, srednja škola, opća populacija

Lokacija (prostorija):
IBM

Detalji:

Učenici šestih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić predstavljaju važnost vode za život s posebnim naglaskom na podzemne vode koje su fokus ovogodišnjeg Svjetskog dana voda 21.3. Skupina ovih učenika osvojila je prvo mjesto na natječaju Karlovačke županije za izradu plakata s kolažom na temu podzemnih voda, te snimila video o važnosti podzemnih voda za život.
Učenici: Tessa Bertović, Tia Marija Vujasin, Viktorija Sabljak, Vita Salopek, Melisa Cindrić i Jakov Kordić

Biografija:

Mirjana Lesić prof.informatike i pedagogije osamnaest godina radi u OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin. U svom radu redovito sudjeluje u aktivnostima i natjecanjima na području informatike: natjecanje informatike Dabar, foto natječaji i dr. gdje učenici škole postižu zapažene rezultate.

Dr.sc. Anita Belančić, dipl.ing.biologije, deset je godina nastavnik biologije i prirode u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Ogulin. Tijekom tog razdoblja radila je u još osam škola u Karlovačkoj županiji, a prije dolaska u sustav obrazovanja bavila se zaštitom prirode i znanošću. Rado se uključuje u projekte i uvijek želi isprobati nešto novo.

Adriana Vukelja nastavnica je likovne kulture u OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin od rujna 2004. Od 2010. godine u sklopu škole djeluje UZ “Regoč“ gdje je voditeljica likovne sekcije plastičnog oblikovanja-mladi keramičari. Sudjeluje na cjelogodišnjim edukacijama (županijskim i državnim aktivima, webinarima, radionicama i tečajevima svih oblika).
2016. godine na državnom natjecanju u Zadru Učenička zadruga „Regoč“ prezentirala je proizvod „Šah iz Davnina“ te osvojila prestižno priznanje za „NAJ PROIZVOD“, a inspiraciju i dalje crpe iz Ivaninih knjiga priča „Priče iz davnine“.