Kako razgovarati s računalom,
Anita Belančić i Mirjana Lesić

Datum i vrijeme:
četvrtak 13.5.2021., 13:30 - 17:00

Organizacija:
Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić, Josipa bana Jelačića 1, Ogulin

Vrsta događanja:
Prezentacija

Publika:
učenici Osnovne škole Ivane Brlić - Mažuranić

Detalji:

Prezentacija projekta Škola budućnosti u organizaciji STEMI &Infobip

Skupina učenika OŠ Ivane Brlić Mažuranić održat će, uz pomoć učitelja, prezentaciju projekta Škola budućnosti. Radi se o zajedničkom projektu STEMI-ja i Infobipa u kojeg se  OŠ Ivane Brlić Mažuranić uključila kao jedna od 60 izabranih škola iz Hrvatske.
Glavni cilj projekta je otvoriti polaznicima osnovnih škola prozor u tehnološku budućnost na način da se djeci kroz praktičan rad približi svijet umjetne inteligencije. Zadatak učenika u ovom projektu je izraditi chatbota kojeg pokreće AI. Kroz projekt se učenici upoznaju s računalnom obradom prirodnog jezika, pretvorbom pisanih rečenica u brojeve koje razumiju algoritmi strojnog učenja te prepoznaju primjenu umjetne inteligencije koja nas već okružuje.

Napomena: ukoliko završni proizvod (chatbot) bude spreman u periodu održavanja Festivala, ovoj prezentaciji dodat ćemo i testiranje istog od strane polaznika prezentacije.

 

Biografija:

Mirjana Lesić prof.informatike i pedagogije petnaest godina radi u OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin. U svom radu redovito sudjeluje u aktivnostima i natjecanjima na području informatike: natjecanje informatike Dabar, foto natječaji i dr. gdje učenici škole postižu zapažene rezultate.

Dr.sc. Anita Belančić,  dipl.ing.biologije, osam je godina nastavnik biologije i prirode u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Ogulinu. Tijekom tog razdoblja radila je u još osam škola u Karlovačkoj županiji, a prije dolaska u sustav obrazovanja bavila se zaštitom prirode i znanošću. Rado se uključuje u projekte i uvijek želi isprobati nešto novo.